skip to Main Content

Trots op JSB-diploma's

Hoe hou je groepen sportief bezig? En hoe kun je ze daarbij het beste begeleiden en lesgeven? Daarmee heeft een deel van onze jongeren zich de afgelopen weken beziggehouden tijdens de training Topscore Jeugd Sport Begeleider. En met resultaat… woensdag sloten ze hun opleiding af met het behalen van hun diploma!

De cursus, georganiseerd vanuit de gemeente Amsterdam, is bedoeld voor jongeren in de wijk die iets terug willen doen voor hun school, hun wijk of bijvoorbeeld tijdens buurtfeestjes activiteiten willen organiseren. Onze jongeren leerden de grondbeginselen van het lesgeven. Ze vonden antwoorden op vragen als ‘Hoe sta ik voor de groep?’ en ‘Hoe leg ik mijn oefening uit?’. Nu de cursus is afgerond, zijn onze deelnemers in staat om met een groep leuke spelletjes te doen of op een speelse manier trainingsoefeningen te organiseren die passen bij het niveau en samenstelling van de groep.

Dat wordt de komende tijd dus een hoop gezelligheid en activiteit in de Riekerhaven!

Back To Top