skip to Main Content

Eervolle vermelding World Habitat

Startblok Riekerhaven, waar onze jongeren samenleven met andere statushouders en Nederlandse jongeren, heeft een eervolle vermelding gekregen van World Habitat! De organisatie, die werkt aan het bieden van onderdak voor mensen die dat het meest nodig hebben, noemt het woonproject in Amsterdam een voorbeeld voor andere landen.

Directeur David Ireland: “Het vestigen van vluchtelingen in onze samenleving is een van de grootste uitdagingen waarmee West-Europa wordt geconfronteerd, evenals het gebrek aan betaalbare woningen in hun hoofdsteden. Dit zelfbeheerproject beantwoordt deze uitdagingen op een manier die andere landen ook zouden moeten verkennen.”

Stichting Ykeallo werkt samen met verschillende partners in dit project, zoals De Key, Gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West en Vluchtelingenwerk Nederland.

Startblok – Bringing young people and refugees together through housing

Back To Top