skip to Main Content

Stichting Ykeallo genoemd in het Parool!

De gemeente Amsterdam heeft in november 2023 een motie aangenomen om statushouders met mentale problemen beter en sneller te helpen. Dat helpt bij de inburgering en vermindert de zware, specialistische psychische hulp die nu vaak nodig is. 

Stichting Ykeallo zet zich al jaren in voor deze bijzondere doelgroep en heeft een signalerende rol als het gaat om de zware psychische hulp die er soms nodig is. Het is niet altijd even makkelijk en gaat helaas ook niet altijd goed. Maar door meer geld, nóg betere samenwerking met alle belangrijke partijen en de steun van de gemeenteraad van Amsterdam zijn we weer een stapje verder.

Het Parool schreef een mooi artikel over de motie en de problematiek waar onze medewerkers elke dag mee te maken hebben. En geeft ook al meteen een oplossing: meer sleutelfiguren en mensen uit de doelgroep opleiden om actief te begeleiden. Zoals we dat dus al jaren doen met onze stichting. Een mooie erkenning dus voor al het werk van onze medewerkers en vrijwilligers! Wil je het artikel lezen, klik dan hier.

Wil je meer weten over onze stichting, kijk dan eens rond op deze website. Bijvoorbeeld wat wij voor jou als professional kunnen betekenen of wat we nu al doen met intensieve begeleiding van jongeren. 

Back To Top