skip to Main Content

Vrijheidsmaaltijd voor Lieve Amsterdammers

Dat Mek Ykeallo een Lieve Amsterdammer is, dat wisten we natuurlijk al. Het was dan ook fantastisch om te horen dat hij werd uitgenodigd voor de Vrijheidsmaaltijd onder de bogen van het Rijksmuseum. Daar werd op 5 mei gekookt voor 500 Lieve Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad, indachtig het credo waar burgemeester Van der Laan afscheid mee nam: “Zorg goed voor elkaar, en voor de stad.”

Op een sprookjesachtige plek kregen ze een maaltijd uitgeserveerd door Joris Bijdendijk en Samuel Levie, die werden bijgestaan door een aantal Amsterdamse chefs. Met een intiem programma vol muziek, theater en bijzondere verhalen over geschiedenis, toekomst en verbinding werd de lieve stad geëerd. “Zo’n mooi gebaar op zo’n prachtige plek: ik ben diep onder de indruk en voel me vereerd,” aldus Mek.

Back To Top