Saba Ghebzeselasie is onze veelzijdige projectmedewerker en weet door haar eigen achtergrond en ervaring goed hoe ze statushouders uit Eritrea kan begeleiden. Saba woont sinds 1993 in Nederland en studeerde maatschappelijk werk. Ze werkte eerder als tolk Tigrinya bij de gemeente Amsterdam en bij een tussenschoolse opvang. Sinds een aantal jaar versterkt zij ons team en richt zich in het speciaal op de vrouwelijke statushouders en de moeders. Naast haar baan bij Ykeallo is Saba actief als vrijwilliger bij Vluchtelingen Werk Nederland.

Bemiddeling, coaching, vertalen en praktische zaken zoals brieven van gemeente of overheidsinstanties; daar houdt Saba zich mee bezig. Maar daarnaast biedt zij ook een luisterend oor en helpt bij persoonlijke of psychische problemen en problemen in de thuissituatie. ''Ik word vooral erg blij van mensen helpen, het maakt niet uit waar mee'' vertelt Saba.

Saba is elke dinsdag en donderdag aanwezig op Spark Village (ochtend) en Stek Oost (middag). Op woensdag en vrijdag is zij bij Riekerhaven aanwezig van 15:00 tot 18:00 uur. Daarnaast is zij telefonisch bereikbaar en natuurlijk op afspraak.