vrouwenproject

Habognatat - een project voor vrouwen

Habognatat betekent 'sterke, doorzettende mensen' in het Tigrinya. Een perfecte naam voor ons empowerment project waar vrouwen samenkomen, om zo hun wereld te vergroten maar ook om aan de wereld te laten zien welke kwaliteiten zij allemaal in huis hebben! 

 

In dit project in het Amsterdamse Riekerhaven komen vrouwen samen op een laagdrempelige manier om verbinding te zoeken, elkaar te versterken, gesprekken te voeren en activiteiten te ondernemen. Door de huidige COVID-19 lockdown vinden er nu online gesprekken plaats met videobellen, nu het fysiek samen komen niet meer mogelijk is. Daarnaast is er een whatsapp-groep waar gedurende de week ook contact met elkaar kan worden opgenomen.

Projectmedewerker Els Streefkerk is elke woensdagmiddag van 15:00 uur tot 18:00 uur bij Riekerhaven aanwezig om een luisterend oor te bieden en te helpen waar nodig. Els helpt ook graag met het maken van een CV of met het oefenen van de Nederlandse taal.

Uiteindelijk is het doel van het project om ook de vrouwen een gezicht te geven en een podium te bieden, om zo hun ervaringen en verhalen te kunnen delen met de rest van de wereld.