Leendert Wielhouwer (1989) vindt het geweldig te ervaren wat hij kan bijdragen door alleen maar aanwezig te zijn.

Leendert groeide op in Twente. Hij studeerde Facility Management en woont inmiddels met veel plezier in Amsterdam. "Ik hou enorm van het buitenleven, maak graag wandelingen en vind de ‘stilte’ van de natuur iets magisch hebben", zegt hij. "Thuis ben ik de kok en kook ik het liefst vegetarische of veganistische gerechten." Hij werkt in een koffiebar als barista en ook daar haalt hij veel voldoening uit het verzorgen van mensen, iets wat hij vanuit huis heeft meegekregen.

Toen Leendert bedacht daarom graag iets te doen voor de maatschappij, kwam hij terecht bij Stichting Ykeallo. "Op een zaterdag ben ik mee geweest om in Osdorp een balletje te trappen. Mijn voetbalkwaliteiten zijn niet echt om over naar huis te schrijven, maar ik vond het geweldig om mee te doen. Allemaal nieuwe, onbekende gezichten, maar iedereen was zo hartelijk. Dit gaf me een geweldig gevoel en ik wist dat ik me graag in wilde zetten voor deze mensen." Dat doet hij nu als beheerder in de Riekerhaven, op het terrein van vereniging Westsite waar Stichting Ykeallo activiteiten organiseert.  En dat bevalt hem goed. "Iedere week groeit het vertrouwen naar de mannen en vrouwen die langs komen voor een gesprek, ontspanning of vragen over cursussen/opleidingen die ze volgen. Het groeit langzaam uit tot een grote familie, waar zorgen voor jezelf en elkaar steeds belangrijker wordt."